пʼятницю, 6 травня 2011 р.

Щоденники від служби зайнятості

Аби допомогти школярам зробити правильний вибір майбутньої професії, цього року Державна служба зайнятості забезпечить учнів 7-11 класів щоденники з профорієнтаційним нахилом.


Таких щоденників на Менський район виділено 1800 штук. На думку спеціалістів, саме у віці 13-14 років наступає момент, коли дитина починає задумуватися над тим, ким хоче бути. 
Профорієнтаційні щоденники, за задумом їх розробників, дозволять дітям дізнатися багато цікавого про світ професій, посприяють за допомогою тестів і вправ зробити крок до самопізнання й обрання сфери майбутньої професійної діяльності. 
Профорієнтаційно-інформаційне наповнення щоденника школяра 2011 року має структуру, названу „Мережею профі”, подібну до соціальних Інтернет-мереж - саме вони на сьогодні визнані найбільш прогресивним засобом комунікації молоді, в тому числі і школярів.
Щоденник містить матеріали, що знайомлять школярів з різноманітністю світу професій, пізнавальну інформацію, психологічні тести, цікаві завдання, розв’язок яких дозволить проявити свою індивідуальність, виявити свої сильні та слабкі сторони, підвищити власну самооцінку.
Такі подарунки допоможуть школярам визнати пізнавальні здібності, інтереси молодої людини та підготувати її до усвідомленого вибору трудової діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар