четвер, 10 березня 2011 р.

УЧНІ ПОЗНАЙОМИЛИСЬ З РОБОТОЮ РАЙОННОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ


10 березня спеціалісти Менського районного центру зайнятості організували та провели День відкритих дверей центру зайнятості. На захід запросили учнів 8 класу Менської районної гімназії. Під час заходу Тетяна Полтарак, спеціаліст з профорієнтації центру зайнятості провела для учнів екскурсію по центру зайнятості, розповіла про розміщення просторово-функціональних секторів та запросила учасників взяти участь у профорієнтаційному уроці, на якому наголосила на важливості обґрунтованого та свідомого професійного вибору.

Під час уроку діти дізнались про формулу вибору професії, наслідки правильного чи неправильного вибору професії, помилки, які часто допускають випускники шкіл при виборі професії та як їх уникнути. Для школярів було проведено діагностування їх здібностей та професійно важливих якостей, спрямованості та інтересів і на цій підставі було визначено коло професій, що можуть стати об’єктом вибору. Учні отримали інформацію щодо існуючих умов та шляхів набуття професійної освіти, адже більшість з них в перспективі здобуватимуть саме робітничі професії.
Знайомство з роботою центру зайнятості загалом проходило у невимушеній атмосфері, учні активно задавали питання про вибір професії та послуги, що їх надає  населенню Державна служба зайнятості. Учні також отримали інформацію про потреби роботодавців району та області в кваліфікованих кадрах, перспективні професії та спеціальності, навчальні заклади, в яких ці професії та спеціальності можна опанувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар